Workshops

Foto Mirjam 720x150

Ik maak ze op maat. Ik maak ze op aanvraag voor vriendinnen, voor mannen, voor kinderen, voor iedereen die er zin in heeft! Hieronder een paar favorieten in keramiek en papier!

PAPIER-MACHÉ 1

In 1 ochtend leer je pulp maken en gaan we 1 of 2 objecten maken, afhankelijk van de grootte . Om de objecten te maken kan je werken met mallen, zoals schalen of ballonnen , stukken karton en kippengaas. Mallen lenen zich heel goed voor lampen en schalen maar je kan natuurlijk ook een vrije vorm maken. Het is goed en ook leuk om van tevoren te bedenken wat je ongeveer wilt maken. Dit in verband met de te verzamelen mallen en het materiaal waar je de pulp van gaat maken. Ik help je natuurlijk bij de technische en creatieve uitvoering. Na het drogen , wat meestal wel 2wee weken duurt kan je je object decoreren , zie workshop papier-maché 2.

Kosten 25 euro per persoon, minimaal vier personen, inclusief materiaal, koffie, thee en koek.

PAPIER-MACHÉ 2 (vervolgworkshop papier-maché 1)

Bij deze workshop decoreren we het object wat bij papiermache 1 is gemaakt. Dit gaat prachtig met ‘Art-journaling’-technieken. Hiervoor heb ik een hele inspirerende gastdocente.

Kosten: 25 euro per persoon, minimaal vier personen, inclusief materiaal, koffie, thee en koek.

KERAMIEK 1

Voor als je nog (bijna) nooit met klei gewerkt hebt. In één ochtend een kleivogeltje maken uit de hand en een vaasje, doosje of objectje uit de klassieke kleirollen opbouwen. Je kan er meer mee dan je denkt! Deze ochtend kunnen je werkstukken nog met engobe (dit is gekleurde kleislib) gedecoreerd worden. Als het werk gedroogd is wordt het voor je gebakken en evt. daarna transparant geglazuurd. Daardoor moet je werk wel twee keer de oven in en duurt het twee tot drie weken voordat alles klaar is en mee naar huis kan.

Kosten: 25 euro per persoon, minimaal vier personen, inclusief materiaal en bakken, koffie, thee, limonade en koek. Deze workshop is ook geschikt voor kinderen.

KERAMIEK 2

Het maken van een zogenaamde tovervrouw of tuinfee (zie foto’s bij werk in beeld). Het maken van zo’n soort beeldje is niet ingewikkeld en kan ook gemaakt worden als je nog nooit gekleid hebt! Het decoreren/kleur geven van het beeldje vraagt om een extra terugkom-uurtje , na twee weken als het beeld gebakken is.

Kosten 25: euro per persoon, minimaal vier personen, inclusief materiaal en bakken, en koffie, thee en koek.
Kosten ‘Terugkom-uurtje’: 15 euro per persoon, minimaal vier personen, inclusief materiaal en bakken.

PAPIER SCHEPPEN

In één ochtend leer je papierpulp maken, scheppen, heel veel decoratietechnieken, persen en neem je een ‘boek’ zelfgemaakt papier mee naar huis! Heel leuk om hierna de workshop BOEKBINDEN te doen, om van jezelf geschepte papier een echt boek te maken!

Kosten: 25 euro per persoon, minimaal vier personen, inclusief materiaal, koffie, thee en koek.

BOEKBINDEN

In één ochtend leer je een harde kaft bekleden met (handgeschept) papier of stof en de Japanse boekbind-techniek met naald en draad. Een precies werk maar mooi! Dit is een hele leuke workshop om als vervolg te doen op het papier scheppen, om met met je zelf geschepte papier een boek te maken, maar het kan ook heel goed met zelfgekocht papier!

Kosten: 25 euro per persoon, minimaal vier personen, inclusief materiaal (deels stof en papier zelf verzorgen), inclusief thee, koffie en koek.