Over Mirjam

Foto Mirjam 720x150
VORMGEEFSTER

Vormgeven is voor mij spelen met wat ik vind en wat mij raakt . Wat ik vind en wat mij raakt kan van alles zijn; een steen, een stok, een kleur, een mens, een lied, een woord,een grap. Vormgeven doe ik het liefst met klei of papier, materiaal waarmee ik zowel intuïtief, technisch en ambachtelijk kan werken. Ik raak er maar niet mee uitgespeeld! In wat ik maak vind je vaak mijn vindsels terug.

DOCENTE BEELDENDE KUNST

Sinds 1991 ben ik afgestudeerd als docente handvaardigheid (tweedegraads) aan de Hogeschool te Utrecht. Een brede opleiding qua materiaal- en techniekkennis, waardoor ik zowel met hout, metaal, kunststof , papier en klei kan werken. Ik leerde er ook ontwerpen, wat ik naast het boetseren, eigenlijk het allerleukste vond en vind! En natuurlijk leerde ik er ook lesgeven.

In 1997 volgde ik de post-HBO cursus ‘Kreatieve Therapie’ te Amersfoort (A-certificaat). Verder volgde ik diverse cursussen op creatief/kunstzinnig gebied zoals portretboetseren, beeldhouwen en glazuren. Ik geef workshops en lessen voor zowel volwassenen als kinderen, als ook voor mensen met een speciale zorgvraag. Ik kan ook workshops en demonstraties verzorgen op creatief gebied bij evenementen.

Voor meer informaties mogelijkheden neemt u gerust contact met mij op.

BEGELEIDSTER VOOR MENSEN MET EEN ZORGVRAAG

Mijn hart heb ik verpand aan mensen waar het net even anders meegaat, door een handicap, door een ziekte , door levenservaringen.

Meer dan 30 jaar heb ik gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking en met mensen in de psychiatrie. Ik werkte als groepsbegeleidster maar vnl. als activiteitenbegeleidster bij o.a. St. Het Gors te Vlissingen, St. Arduin te Middelburg en St. Emergis te Kloetinge (1997-2007). Vanaf 2007 werk ik als freelance activiteitenbegeleidster, o.a. bij Groenis’t te Koudekerke.

Op aanvraag maak ik workshops/activiteitenprogramma’s op maat. Dit kan ook individueel.

Voor meer informatie neemt u gerust contact met mij op.